Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
284 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2024.

Veranderingen voor 2023 • snorfietsers, drinkwater & roetfilters30-12-2022

Prinsjesdag 2022 - belastingplan 2023Ook voor 2023 zijn er weer de nodige veranderingen. Het merendeel was al op Prinsjesdag bekend en we hebben daardoor toen al veel aanpassingen kunnen doorvoeren. Nu zijn ook de laatste details bekend geworden en doorgevoerd.

Onze rekentools zijn bijgewerkt voor 2023. Gebruik ze zelf om te berekenen wat er voor u financieel gaat veranderen in 2023.

 

Snorfietsers, drinkwater & roetfilters

Rond deze tijd wordt u waarschijnlijk – net als wij – bedolven onder nieuwsbrieven over de veranderingen voor 2023. Toen wij een nieuwsbrief van de rijksoverheid kregen met de titel ‘Dit verandert er vanaf 1 januari voor snorfietsers, drinkwater en roetfilters‘, wisten we het zeker: we moeten ons beperken.

Daarom hier nu vooral een opsomming van een aantal rekentools waarmee u zelf de verandering kunt berekenen. En aandacht voor ‘kachels voor Oekraïne‘, omdat de mensen daar niet vergeten mogen worden.

Belangrijkste veranderingen zelf berekenen

Hieronder vindt u een aantal rekentools waarmee u de financiële gevolgen van de veranderingen in 2023 zelf kunt berekenen.

Voor iedereen in loondienst of met een uitkering:

Als u energie wilt besparen:

Als u spaargeld in box 3 heeft:

  • Over de veranderingen bij de box 3 belasting hebben we een aparte blog geschreven: de box 3 hoofdpijn, met daarin informatie over onze rekentools en de mogelijke gevolgen voor u.

Voor ondernemers:

Als u van plan bent een huis te kopen of te verkopen:

Kachels voor Oekraïne

Als ik iemand op tv hoor zeggen ‘ik moet kiezen tussen koken of de kachel aanzetten’, denk ik: wat vreselijk moet dat zijn. Maar tegelijk ook: die keuze hebben wij hier nog wel …

In Oekraïne hebben veel mensen die keuze niet meer. Zij hebben door de oorlog vaak helemaal geen gas, water of elektriciteit meer. En dat terwijl de winter begonnen is.

Daarom hebben wij besloten de actie ‘Kachels voor Oekraïne‘ te steunen, financieel en door het plaatsen van banners op onze website. Het is een prachtig project, geheel gerund door vrijwilligers, waaronder Sander de Kramer, vanuit Almelo.
Voor € 70 staat er al een goed bruikbare kachel bij een gezin in Oekraïne.

Help de mensen in Oekraïne als u wat geld missen kunt.

NB Ze hebben een ANBI status, de gift is dus meestal aftrekbaar (rekentool), ook voor de vpb.