Zelf alles online berekenen

Al 20 jaar, met 227 rekentools en ruim 22 miljoen berekeningen per jaar. Informatief en onafhankelijk.
Belastingplan 2021 Prinsjesdag verwerkt.

Blok-hypotheek - maandlasten & kosten

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 7.6/10 (10x)

Let op: dit is een oude berekening die mogelijk niet meer geldig of relevant is.

Als u wilt berekenen wat de bruto en netto maandlasten voor uw (starters)hypotheek zijn, gebruik dan de rekentool: hypotheek maandlasten.

Deels aflossingsvrije Blok-hypotheek: wat zijn de maandlasten en rentekosten?

Blok-hypotheek - maandlasten & kosten

De ‘Blok-hypotheek’ was een idee van minister Blok, maar is nooit op de markt gekomen. Onderstaande berekening is dan ook alleen interessant voor doorrekenen van dit idee, en dus niet geschikt om de netto hypotheek maandlasten uit te rekenen voor echte hypotheek. Gebruik dan de hypotheek maandlasten rekentool.

Dankzij het woonakkoord, dat minister Stef Blok in februari 2013 namens het kabinet heeft gesloten met D66, SGP en CU, kan een Blok-hypotheek nu toch deels aflossingsvrij worden als zogenaamde combinatiehypotheek.
Het aflossingsvrije deel mag maximaal 50% zijn en er is geen hypotheekrenteaftrek over het aflossingsvrije deel van de hypotheek.

Hieronder kunt u zelf berekenen wat de bruto en netto maandlasten zijn bij geheel aflossen en een 25% of 50% aflossingsvrij deel. Bij een groter aflossingsvrij deel dalen de maandlasten, maar stijgen de in totaal te betalen netto rentekosten.
Er zit dus wel een prijskaartje aan de lagere maandlasten.

Meer berekenen

Er zijn in totaal 55 rekentools voor Hypotheek & Wonen.

Extra informatie

Nieuwsartikelen