Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
290 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 1 juli 2024.

Algemene heffingskorting berekenen

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 9.1/10 (79x)

Hoe hoog is de algemene heffingskorting?

Algemene heffingskorting berekenen

Met de algemene heffingskorting krijgt u korting op de te betalen inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Iedereen heeft recht op de algemene heffingskorting.

De algemene heffingskorting is inkomensafhankelijk. De hoogte is afhankelijk van uw box 1 inkomen, het belastbaar inkomen uit werk en woning.

Met onderstaande rekentool kunt u zelf berekenen hoe hoog de algemene heffingskorting is. In de grafiek bij het resultaat ziet u ook hoe de algemene heffingskorting afhangt van het inkomen.

Bent u in loondienst, dan verwerkt uw werkgever bij de bruto/nettoloon berekening de algemene heffingskorting al in uw nettoloon. Maar heeft u een eigen woning, aftrekposten of nog ander inkomen uit werk of onderneming, dan kan dit invloed hebben op de hoogte van de algemene heffingskorting en wordt dit rechtgetrokken bij de aangifte inkomstenbelasting.

Berekenen

Als u hier niets invult gaan we ervan uit dat u in het gehele belastingjaar de AOW-leeftijd nog niet heeft bereikt.

Bruto jaarinkomen inclusief vakantiegeld en eventuele 13e maand, eindejaars uitkering, bonussen, etc. Met de  - knop kunt u het jaarinkomen berekenen.
Als u een auto van de zaak heeft, vul dan hier:

  1. het jaarloon loonheffing in zoals dat te vinden is op uw laatste loonstrook van het jaar (en waar de bijtelling auto van de zaak al in verwerkt is). En kies bij onderstaande vraag 'Auto van de zaak' dat deze al verwerkt zit in het jaarloon. Of
  2. het bruto jaarloon zonder auto van de zaak. En kies 'ja' bij 'Auto van de zaak' en vul daar de juiste gegevens in.

Heeft u een auto en/of fiets van de zaak?

Eventuele andere aftrekposten in box 1, zoals: betaalde alimentatie en andere onderhoudsverplichtingen, zorgkosten, studiekosten, giften aan goede doelen, etc.

Meer berekenen

Er zijn in totaal 59 rekentools voor Werk, Inkomen & Ontslag.

Extra informatie