Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
296 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2024.

Ontslag? Laat de vaststellingsovereenkomst checken!

De nationale Adviesbalie :: Laat uw vaststellingsovereenkomst checken!

Krijgt u ontslag? Teken dan niet meteen de vaststellingsovereenkomst. Laat deze eerst checken!

Ontslag gebeurt tegenwoordig negen van de tien keer door middel van een vaststellingsovereenkomst. Uw werkgever doet u een voorstel en vraagt u de vaststellingsovereenkomst te tekenen. Het liefst zo snel mogelijk. Maar:

  • Staat het allemaal wel goed op papier?
  • Houdt de werkgever zich wel aan alle regels?
  • Krijgt u wel waar u recht op heeft?

Als u zoiets nog niet eerder heeft meegemaakt, is het heel lastig om dit te beoordelen. Terwijl het belangrijk is dat de overeenkomst goed in elkaar zit. Is dit niet zo, dan loopt u mogelijk de transitievergoeding mis of kan dit gevolgen hebben voor uw WW-uitkering.

Zet daarom nooit een handtekening onder een vaststellingsovereenkomst voordat u deze heeft laten checken! Pas dan weet u zeker dat alles klopt en u niet achteraf in de problemen komt.

De De Nationale Adviesbalie (NAB) helpt u graag met een check van uw vaststellingsovereenkomst. Deze check is helemaal gratis en vrijblijvend.

Gesponsord

Laat u vaststellingsovereenkomst gratis controleren

Gratis VSO check  

En wat als er iets niet klopt?

Komen de NAB juristen tot de conclusie dat de transitievergoeding niet hoog genoeg is, of staat er iets in de vaststellingsovereenkomst dat uw WW-uitkering in gevaar kan brengen? Dan krijgt u hier gratis advies over.
Pas als u wilt dat de jurist de overeenkomst voor u aanpast en een tegenvoorstel doet aan uw werkgever, komen er kosten bij kijken. In de meeste gevallen neemt trouwens de werkgever uiteindelijk deze kosten voor zijn rekening.

Haal er meer uit door te onderhandelen

Op het moment dat uw werkgever u een voorstel doet, houdt hij er vaak al rekening mee dat er een tegenvoorstel zal komen. Dit betekent dan dat er ruimte is om te onderhandelen. Bijvoorbeeld over de  hoogte van de transitievergoeding.
Vindt u het lastig om deze onderhandelingen zelf te voeren? Dan nemen de NAB juristen dit graag van u over. Zij weten als geen ander hoe dit aan te pakken en zorgen ervoor dat ze er voor u het maximale uithalen.

Over De Nationale Adviesbalie

Onze partner De Nationale Adviesbalie is al sinds 2007 actief om via internet mensen met juridische problemen te helpen. Zij zijn hierin een van de meest vooraanstaande partijen in Nederland en hebben naast eigen juridische medewerkers een groot netwerk met deskundige en ervaren advocaten en juristen.

Gesponsord

Laat u vaststellingsovereenkomst gratis controleren

Gratis VSO check