Zelf alles online berekenen

Al 17 jaar, met 188 rekentools en ruim 12.000.000 berekeningen per jaar.
Inclusief kabinetsplannen Rutte III

Box 3 vermogensbelasting op (extra) vermogen

Klik op de gewenste ster:

 

Beoordeling: 8.0/10 (20x)

Om uw privacy te beschermen, hebben we de social media knoppen van onze website verwijderd.
U kunt een berekening nog delen, na het berekenen, via de groende knop 'Delen' onder de resultaten.
Box 3 vermogensbelasting op (extra) vermogen

Hoeveel vermogensbelasting betaalt u in box 3 over uw (extra) vermogen?

In box 3 betaalt u belasting over het deel van uw vermogen meer dan het heffigsvrij vermogen, € 25.000 of € 50.000 voor fiscaal partners (2017).

U betaalt 30% belasting in box 3. Tot en met 2016 over een vast forfaitair (fictief) rendement van 4%. Vanaf 2017 is dit rendement afhankelijk van de hoogte van uw vermogen.
De gedachte hierbij is dat mensen met meer geld meer rendement behalen, bijvoorbeeld met beleggen, dan mensen met minder geld, die doorgaans sparen.

U kunt hier berekenen hoeveel belasting u in box 3 moet betalen. In het oude systeem (t/m 2016) of nu (vanaf 2017). Daarnaast kunt u berekenen hoeveel dit zou zijn als u 30% belasting betaalt over het werkelijk behaalde rendement.

Omdat extra rendement meestal zwaarder belast wordt als gevolg van het heffingsvrije vermogen en/of de vermogensafhankelijke belasting, kunt u ook berekenen hoeveel extra vermogen belast wordt.

Gegevens

U rekenen met verschillende opties:

  • Jaren t/m 2016 - Het geld wordt belast volgens de wetgeving die gold t/m 2016. U betaalt 1,2% van uw vermogen als belasting.
  • Jaren vanaf 2017 - Hogere vermogens worden zwaarder belast dan lagere vermogens. Effectief is de belasting boven de vrijstelling op dit moment tussen 0,86% en 1,62%.
  • 30% op rendement - Het werkelijk behaalde rendement wordt belast met 30%. Dit is het streven van de politiek op termijn.

%

Het totaal aan bank- en spaartegoeden, aandelen, obligaties, onroerend goed (zoals tweede huis) en ander vermogen in box 3.

Door uw vermogen bij de berekening op te splitsen in twee delen, kan de belastingdruk over beide delen apart berekend worden.
Door het heffingsvrij vermogen en/of de vermogensafhankelijke belasting zal de belastingdruk over extra vermogen vaak hoger zijn.

* Invoer verplicht

Berekeningen in dit thema

Informatie in dit thema

Zelf alles
online
berekenen

Copyright © 2001-2017: www.berekenhet.nl
Disclaimer, privacy & cookies, nieuwsbrief, zakelijk & contact | Sitemap