Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
284 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2024.

Rentemiddeling

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.3/10 (281x)

Hoeveel lager wordt uw hypotheekrente na rentemiddeling?

Gesponsord

Rentemiddeling

Rentemiddeling kan een alternatief zijn voor het oversluiten van uw hypotheek als de rente nu (veel) lager is dan de hypotheekrente die u betaalt en de boeterente bij oversluiten te hoog is om in één keer te kunnen betalen.

Bij rentemiddeling betaalt u de boeterente uitgesmeerd over de nieuwe rentevastperiode door een renteopslag op de normale rente. U betaalt dan een hypotheekrente die ligt tussen uw oude rente en de marktrente. Vandaar de naam rentemiddeling.

Zo zou het tenminste moeten zijn en goede banken doen het ook zo. Maar helaas niet alle banken. Sommige banken berekenen de rente na rentemiddeling op een andere, voor u altijd onvoordelige, manier. Feitelijk betaalt u dan gewoon extra (verborgen) kosten.

Met deze berekening kunt u zelf berekenen wat de rente is of zou moeten zijn na rentemiddeling. Als het aanbod van uw bank een (veel) hogere rente is, is oversluiten met een boeterente een voordeligere keuze.

Hoe hoog de feitelijk betaalde boeterente is als u de middelingsrente weet, kunt u berekenen met onze rekentool boeterente in rentemiddeling.

Berekenen

Let op: deze berekening geldt voor hypotheken waarbij niet wordt afgelost gedurende de looptijd. Voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek zal de boeterente lager zijn en dus ook de nieuwe hypotheekrente na rentemiddeling.

Wat is de hoogte van de (resterende) hypotheeklening?

Als u de boete voor oversluiten (of aflossen) weet, vul deze dan in.
Anders kunt u de –knop gebruiken om de boeterente te berekenen.

jaar
%

Wat zou de nieuwe hypotheekrente zijn voor deze rentevastperiode zonder rentemiddeling?

* Invoer is nodig voor de berekening

Meer berekenen

Er zijn in totaal 68 rekentools voor Hypotheek & Wonen.

Extra informatie