Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
290 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 1 juli 2024.

Transitievergoeding berekenen

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.3/10 (265x)

Op welke transitievergoeding heeft u recht bij uw ontslag?
Wat is de transitievergoeding volgens de WAB (sinds 2020)?

Transitievergoeding berekenen

Bij ontslag heeft u recht op een transitievergoeding (ontslagvergoeding). Vanaf 2020 gelden de rekenregels voor de transitievergoeding als onderdeel van de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) .

Met deze rekentool kunt u de transitievergoeding berekenen volgens de laatste wetgeving.

U heeft bij de nieuwe wetgeving recht op een ontslagvergoeding vanaf dag één. Hiermee hoopt men het ontslag van mensen die ergens korter werken, zoals flexwerkers, minder aantrekkelijk te maken ten op zichten van mensen die al langer een vast contract hebben.

De oude regelingen kunt u ook nog berekenen:

Is het ontslag ernstig verwijtbaar aan uw werkgever, dan kan de rechter een ontslagvergoeding vaststellen die hoger is dan de transitievergoeding.

Als uw ontslag het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen van uzelf, of uw werkgever in financiële problemen zit, heeft u meestal geen recht op een ontslagvergoeding.

 

Berekenen

Kies 'ja' als u een maand of langer gewerkt heeft bij deze werkgever. Kies 'nee' als het dienstverband minder dan één maand heeft geduurd.

per

Zonder extra's en onkostenvergoedingen, zoals reis- en representatiekostenvergoedingen en vergoedingen voor een ziektekostenverzekering.

%

In de regel is dit 8%.

of 
%

Een vaste eindejaarsuitkering waar u binnen twaalf maanden recht op zou hebben bij voortzetting van de arbeidsovereenkomst.
Vul hier het bedrag in óf het percentage van het brutojaarsalaris.
Als u een percentage invult, wordt de eindejaarsuitkering berekend als dit percentage van het brutojaarsalaris exclusief vakantiegeld. Als het brutojaarsalaris voor de eindejaarsuitkering anders berekend moet worden, bereken dan de eindejaarsuitkering zelf en vul het bedrag in.

per jaar

Het totaal aan overwerkvergoedingen en ploegentoeslagen die u ontvangen heeft in de laatste 12 maanden voor beëeindiging van de arbeidsovereenkomst.
Was het dienstverband korter dan een jaar, bereken dan hoeveel dit naar rato voor een geheel jaar zou zijn geweest.

per jaar

Het totaal aan bonussen, winstuitkeringen en variabele eindejaarsuitkeringen die u gemiddeld jaarlijks ontvangen heeft in de laatste 36 maanden voor beëeindiging van de arbeidsovereenkomst.
Was het dienstverband korter dan een jaar, bereken dan hoeveel dit naar rato voor een geheel jaar zou zijn geweest.

Wat is de laatste officiële werkdag bij uw werkgever. Vaak is dit de laatste dag van de maand.
Let op: als u aan het eind van uw contract vakantie of vrije dagen opneemt, tellen deze dagen ook mee. Het gaat dus om de laatste dag dat u op papier nog in dienst bent bij uw werkgever.

* Invoer is nodig voor de berekening

Meer berekenen

Er zijn in totaal 59 rekentools voor Werk, Inkomen & Ontslag.

Extra informatie