Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
290 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 1 juli 2024.

Actuele hypotheekrente

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.1/10 (67x)

Wat is de actuele hypotheekrente?
Wat is de laagste hypotheekrente voor u?

Actuele hypotheekrente

Met deze tool krijgt u een overzicht van wat de laagste hypotheekrente ongeveer zal zijn in uw specifieke situatie.

De tool onderzoekt de op dit moment geldende hypotheekrentes, kijkt welk rentetarief voor u van toepassing is en toont dan in een overzicht welke hypotheekrentes op dit moment gelden. De tool toont voor verschillende rentevastperiodes de actuele laagste rente, het gemiddelde van de vijf laagste, het gemiddelde van alle en het gemiddelde van de vijf hoogste actuele hypotheekrentes.

Wij tonen dus niet een enorme tabel met alle hypotheekrentes waarbij u zelf maar moet uitzoeken welke rentes voor u van toepassing zijn.

Een adviseur kan u verder helpen met het vinden van de voor u beste hypotheek met een lage hypotheekrente. Wij tonen welke hypotheekrente u kunt verwachten. U weet dan wat u kunt verwachten en kunt daardoor ook zelf al zaken als de maximale hypotheek en hypotheek maandlasten (bij ons) berekenen.

De tool onderzoekt de belangrijkste hypotheekverstrekkers. Een overzicht van welke banken en verzekeraars zijn meegenomen in het onderzoek staat onder het getoonde overzicht.

Berekenen

Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt meer zekerheid en geeft u korting op de hypotheekrente. Er zijn wel voorwaarden voor van toepassing, zoals een maximale koopsom van € 435.000

Als de hoogte van de hypotheek en de marktwaarde van de woning bekend zijn, vul deze dan in. Een lagere hypotheek t.o.v. de marktwaarde kan leiden tot lagere hypotheekrentes.

Wat is de hoogte van de hypotheek, ook wel hypotheeklening genoemd?

Wat is de marktwaarde van de woning? De WOZ-waarde kan een goede indicatie zijn.

Meer berekenen

Er zijn in totaal 69 rekentools voor Hypotheek & Wonen.

Extra informatie