Zelf alles online berekenen

Al 19 jaar, met 211 rekentools en ruim 17.000.000 berekeningen per jaar.
Bijgewerkt na Prinsjesdag 2019

Vastgoed rendement uit woning verhuren

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.6/10 (13x)

Welk rendement kunt u behalen met investeren in vastgoed door het verhuren van een woning?

Vastgoed rendement uit woning verhuren

Beleggen in vastgoed door particulieren heeft een enorme vlucht genomen. Medio 2018 waren bijna 10% van de verkochte woningen beleggingspanden.

Met deze rekentool kunt u zelf berekenen welk rendement u maakt als u een huis als beleggingspand koopt en het dan gaat verhuren.

In de berekening kan een gedeeltelijke financiering met een hypotheek meegenomen worden. Door de hefboomwerking zal daarmee het rendement op uw eigen geld vaak groter worden. Met de rekentool maximale verhuurhypotheek is te berekenen hoeveel u als particulier globaal kunt lenen voor een beleggingspand.

Naast het rendement op het zelf geïnvesteerde geld, worden ook de – in de vastgoedwereld veel gebruikte – bruto aanvangsrendement (BAR), netto aanvangsrendement (NAR) en de cashflow berekend.

 

NB De berekening houdt geen rekening met inflatie.
En naast het rendement uit de verhuur van het huis, zal de woning ook in waarde stijgen (of dalen). Dit is ook niet meegenomen in de berekening. Via onze rekentool ontwikkeling huizenprijzen kunt u zien hoe deze stijging of daling in het verleden was.

Berekenen

Wat zijn de totale kosten voor de verbouwing (als van toepassing).
NB Als de woning door de verbouwing nog niet verhuurd kan worden, tel dan de kosten van de financiering gedurende deze periode hier bij op. Dit zijn bijvoorbeeld de rentekosten voor de hypotheek in deze periode.

Hoe hoog is de hypotheek die is afgesloten voor deze woning?

Kies de hypotheekvorm. Als het een lineaire of annuïteitenhypotheek is, kunt u hieronder ook invullen welk deel van de hypotheek aflossingsvrij is.

%

Welk deel van de hypotheek is aflossingsvrij?

jaar
%

Vul hier de nominale hypotheekrente in, dat is de rente waarmee geadverteerd wordt.

 per

Wilt u weten wat de maximale huurprijs is van een woning? Dit kunt u berekenen op de website van de Huurcommissie: huurprijscheck en puntentelling

%

In principe zou op langere termijn de huurprijs mee moeten stijgen met de inflatie. Als u wilt rekenen met een gemiddeld hogere of lagere huurstijging dan de inflatie, vul hier dan het percentage in waarmee de huurprijs naar verwachting meer of minder zal stijgen dan de inflatie.
Voer een negatief getal in als de huurstijging naar verwachting achterblijft bij de inflatie.
Het gaat om de stijging t.o.v. de oude huurprijs. Als de inflatie 2% is en de huurprijs gaat omhoog met 3,5%, vul dan 1,5% in.

* Invoer verplicht

Meer berekenen

Er zijn in totaal 22 rekentools voor Sparen & Beleggen.

Ga naar alle sparen & beleggen berekeningen.

Extra informatie