Zelf alles online berekenen

Al 19 jaar, met 211 rekentools en ruim 17.000.000 berekeningen per jaar.
Bijgewerkt voor 1 juli 2019

Koopkrachtverandering door plannen kabinet Rutte III

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.4/10 (5x)

Welke koopkrachtverandering kunt u verwachten door de
kabinetsplannen van het kabinet Rutte III?

Koopkrachtverandering door plannen kabinet Rutte III

Het Nibud heeft in opdracht van de Tweede Kamer het regeerakkoord van het nieuwe kabinet Rutte III doorgerekend. Met deze rekentool kunt u bekijken wat deze plannen voor u betekenen, als ze geheel volgens plan worden uitgevoerd.

De resultaten zijn de verwachte koopkrachtverandering in 2021 ten opzichte van 2017, dus over 4 jaar.
Dit is een lange periode, waarin veel kan veranderen, globaal, landelijk en in uw persoonlijke situatie. Er zit dan ook een grote onzekerheidsfactor in deze verwachting.

Er is door het Nibud gerekend met toekomstverwachtginen van het CBS. Zoals een verwachte inflatie van ruim 9% en een stijging van het bruto loon van 13%. Beide over de periode van vier jaar.

Met iets meer zekerheid kunt u de koopkrachtverandering voor 2018 t.o.v. 2017 berekenen op basis de in september 2017 gepresenteerde Miljoenennota.

NB De rekentool helpt u bij het vinden van het door het Nibud doorgerekende huishouden dat het meeste lijkt op dat van u.

Koopkrachtverandering

Wat is ongeveer de hoogte van uw bruto jaarinkomen? Heeft u een partner, ga dan uit van het bruto jaarinkomen van degene met het hoogste inkomen.

Kies uit de lijst de best passende situatie.
NB Als er geen opties beschikbaar zijn, wijzig dan een of meer van de bovenstaande keuze(s): gezinssamenstelling, soort inkomen en hoogste bruto jaarinkomen.

* Invoer verplicht

Meer berekenen

Er zijn in totaal 41 rekentools voor Werk, Inkomen & Ontslag.

Ga naar alle werk & inkomen berekeningen.

Extra informatie