Zelf alles online berekenen

Al 19 jaar, met 211 rekentools en ruim 17.000.000 berekeningen per jaar.
Bijgewerkt voor 2019

AOW-leeftijd / pensioenleeftijd en AOW-datum

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.3/10 (914x)

AOW-leeftijd / pensioenleeftijd – op welke leeftijd en datum ontvangt u uw eerste AOW (en pensioen)?

AOW-leeftijd / pensioenleeftijd en AOW-datum

Nieuw: bereken de AOW-leeftijd volgens het concept pensioenakkoord en vergelijk dit met de huidige wetgeving.

Vanaf 2013 wordt de AOW-leeftijd in stapjes verhoogd. Wanneer u uw eerste AOW kunt verwachten is nu afhankelijk van wanneer u geboren bent.

Bereken zelf wat uw AOW-leeftijd /pensioenleeftijd is en op welke datum u uw eerste AOW-uitkering kunt verwachten.

Als u wat jonger bent is de AOW-leeftijd nog niet definitief vastgesteld. De AOW-leeftijd wordt dan (volgens de regels) berekend op basis van de gemiddelde levensverwachting op uw 65ste verjaardag zoals ze nu bekend zijn. Deze cijfers worden jaarlijks opnieuw vastgesteld en de AOW-leeftijd kan hierdoor dus nog wat wijzigen.

Bent u nog jonger dan kan het zijn dat er nog geen gemiddelde levensverwachting bekend is voor het moment dat u 65 jaar oud wordt. Dan kan ook de waarschijnlijke AOW-leeftijd nog niet berekend worden. Uw AOW-leeftijd zal dan waarschijnlijk minimaal de berekende leeftijd worden.

Op 1 nov 2018 werd bekend dat volgens de huidige wetgeving in 2024 de AOW-leeftijd 67 jaar en 3 maanden blijft. Volgens het concept pensioenakkoord zal dit 67 jaar worden.

Berekenen

U kunt hier ook berekenen wat de AOW-leeftijd waarschijnlijk gaat worden als de voorstellen in het concept pensioenakkoord (juni 2019) ook uitgevoerd gaan worden, zoals ze nu bekend zijn. Bijvoorbeeld om het verschil te zien als gevolg hiervan. Volgens het pensioenakkoord gaat de AOW-leeftijd langzamer en minder hard stijgen.

* Invoer verplicht

Meer berekenen

Er zijn in totaal 14 rekentools voor Pensioen.

Ga naar alle pensioen berekeningen.