Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
284 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2024.

Vier nieuwe berekeningen voor ondernemers17-10-2011

Nieuwe berekeningen voor ondernemersBerekenHet.nl is uitgebreid met vier nieuwe berekeningen voor ondernemers en een bestaande berekening is uitgebreid.

Met de eerste nieuwe berekening Uurtarief ZZP-er kunt u berekenen welk uurtarief u als ZZP-er (freelancer of andere of IB-ondernemer) minimaal moet rekenen bij uw opdrachten om uit te komen op het gewenste netto besteedbaar inkomen.
Dit is de omgekeerde berekening van de al bestaande Netto inkomen ZZP-er berekening, waar u kunt berekenen wat het netto besteedbaar inkomen is bij een gekozen uurtarief.
In beide berekeningen kunt u nu naast declarabele uren ook andere bedrijfsinkomsten opnemen, bijvoorbeeld winst of provisie bij verkoop van producten, royalty’s, etc. De berekeningen zijn daardoor nog breder inzetbaar.

Als aanvulling op bovenstaande berekeningen is er nu ook een berekening om het aantal declarabele uren te berekenen. Iedere ondernemer vult zijn werkweek anders in. Hiermee kunt u berekenen hoeveel declarabele uren u in uw geval ongeveer kunt maken per jaar.
De berekening is ook geschikt voor parttimers, afwijkende werkweken, seizoenswerk, etc.

Voor de DGA (directeur groot aandeelhouder) is er een berekening bij gekomen waarmee eenvoudig het optimale jaarinkomen kan worden berekend. Een DGA kan zijn eigen inkomen bepalen (met een fiscaal minimum). Met deze
nieuwe berekening kunt u berekenen bij welk inkomen de 42% schaal maximaal gevuld is, zonder 52% te gaan betalen. Heeft men een hoger inkomen nodig, dan is het slimmer om dividend uit te keren als aanvulling op het box 1 inkomen.

Tot slot is er nu ook een berekening om de investeringsaftrek KIA, ofwel kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, te berekenen over investeringen.

De investeringsaftrek is een beetje vreemd geregeld. Bij weinig investeringen is deze 0, dan maximaal, dan aflopend naar 0 en dan weer 0. Alertheid is dus op zijn plaats.
Bij investeringen tussen de  € 2.200 (cijfers voor 2011) en € 301.800 per jaar kunt u tot 28% investeringsaftrek krijgen. Ofwel de fiscus betaalt voor ruim een kwart mee aan uw investeringen. Goed plannen bij investeringen loont. Deze berekening kan u daarbij helpen.

De vier nieuwe berekeningen voor ondernemers zijn:

Bereken het zelf online op BerekenHet.nl

Zelf berekenen

Er zijn in totaal 41 rekentools voor Ondernemen, ZZP-er & DGA.