Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
284 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2024.

Bijtelling en kosten fiets van de zaak

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.8/10 (5x)

Wat kost een fiets van de zaak?
Wat is de bijtelling voor een fiets van de zaak?

Bijtelling en kosten fiets van de zaak

Deze berekening berekent hoe hoog de fiscale bijtelling voor een fiets van de zaak is, en wat als gevolg hiervan de netto kosten zijn.

Vanaf 2020 kan een werkgever een fiets van de zaak ter beschikking stellen aan een werknemer.
De werknemer krijgt dan een bijtelling op zijn inkomen (net als bij een auto van de zaak). De bijtelling is 7% van de adviesprijs van de fiets.

NB De inkomensafhankelijke heffingskortingen kunnen worden meegenomen bij het berekenen. Deze verhogen meestal de netto kosten van de bijtelling.

 

Berekenen

De consumentenadviesprijs van de fiets, inclusief BTW.
 
U kunt voor de meeste fietsen de consumentenadviesprijs opzoeken op een website van de RAI Vereniging in samenwerking met Stichting DST (tweewielerbranche).

Bruto jaarinkomen zonder bijtelling voor de fiets van de zaak. Inclusief vakantiegeld en eventuele 13e maand, eindejaars uitkering, bonussen, etc.
Met de  - knop kunt u het jaarinkomen berekenen.

per jaar

De vergoeding die u per maand aan uw werkgever betaalt voor privégebruik van de fiets.

De bijtelling van de fiets van de zaak zorgt ervoor dat er belasting wordt geheven over een hoger inkomen. Als gevolg hiervan kunnen de arbeidskorting en algemene heffingskorting, die beide inkomensafhankelijk zijn, ook wijzigen. Zij zullen dan, bij bepaalde inkomens, dalen. U krijgt dan minder korting op de te betalen belasting en betaalt daardoor effectief meer belasting.
Kies 'ja' als u de gevolgen van de bijtelling op de heffingskortingen wilt meenemen in de berekening. Als u 'nee' kiest wordt er alleen gerekend met het verschil in te betalen loonbelasting.

* Invoer is nodig voor de berekening

Meer berekenen

Er zijn in totaal 59 rekentools voor Werk, Inkomen & Ontslag.

Extra informatie