Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
289 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2024.

Hypotheek berekenen tools

Op onze nieuwe website Hypotheek Berekenen Tools (hypotheekberekenen.tools) vindt u de belangrijkste berekeningen rond uw hypotheek en eigen woning handig bij elkaar.

HypotheekBerekenen.tools heeft de rekentools ondergebracht in drie groepen.

Hypotheek berekenen

Bereken uw maximale hypotheek. Ook met NHG en als uw erfpacht moet betalen.

Hypotheek maandlasten berekenen. Bruto en netto, nu en de komende jaren als u mogelijk minder hypotheekrenteaftrek krijgt of met pensioen gaat.

Bereken of uw hypotheek oversluiten u geld gaat opleveren. Oversluiten van uw hypotheek kan voordelig zijn als de rente fors is gedaald en/of u aan het einde van uw rentevast periode zit. Het is een kosten/baten verhaal. Renteboete plus oversluitkosten versus een besparing in de maandlasten. Of het uit kan kunt u hier zelf berekenen.

Reken uit hoe u uw maandlasten kunt verlagen door uw hypotheek geleidelijk af te lossen.
NB Dit is niet altijd slim, maar als u het wilt, kunt u in ieder geval berekenen wat het u gaat schelen en hoe snel u een deel van uw hypotheek kunt aflossen.

Huis kopen

Bereken wat de maximale huizenprijs is die u kunt betalen. Tot welke prijscategorie kunt u dan gaan zoeken? Ook kunt u hier berekenen wat u minimaal moet verdienen om een bepaald huis te kunnen kopen.

Heeft u een huis op het oog, dan kunt u berekenen wat dit huis nu ongeveer waard is, en dus of de vraagprijs reëel is. Uit een oude bekende waarde kunt u de huidige waarde berekenen op basis van de wijziging van de huizenprijzen volgens het kadaster.

Als u een huis gaat kopen zijn er ook de bijkomende kosten koper. Ook deze kunt u hier berekenen.

Verhuizen

Aan de nieuwe hypotheek na uw verhuizing zijn voorwaarden verbonden. Hier kunt u onder andere berekenen welk deel straks aflossingsvrij mag zijn en welk deel – door de nieuwe regels – afgelost moet worden tijdens de looptijd.

Staat uw huis onder water en wilt u het boven water hebben voordat u op zoek gaat naar een nieuwe woning, bereken dan hoelang dat duurt als het ‘onder water deel’ van uw hypotheek gaat aflossen met de rekentool Hypotheek aflossen bij huis onder water.

Gaat u verhuizen met een restschuld? Dan kunt u berekenen hoe hoog de restschuld is wat het aflossen van deze restschuld u gaat kosten.

Tot slot kunt u ook berekenen hoe u bij een scheiding de overwaarde of restschuld moet verdelen tussen u en uw (ex-)partner.

Onze nieuwe Hypotheek Berekenen website is ook technisch een stap voorwaarts. De site is volledig responsive en zal  daardoor ook goed bruikbaar zijn op uw mobiele telefoon en vooral tablets.

Alles zelf berekenen rond uw hypotheek kan nu dus nog makkelijker op de bank of in de kroeg.

HypotheekBerekenen.tools – alles rond je hypotheek zelf berekenen!