Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
284 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2024.

Grafieken op BerekenHet.nl04-10-2011

Grafieken in BerekenHet.nlSinds kort worden op BerekenHet.nl de resultaten van berekeningen soms ook weergegeven in een grafiek. Waar dit een toegevoegde waarde heeft, zullen we dit nu overal gaan doen.

U kunt zo in een oogopslag de berekende resultaten zien en interpreteren.

De grafieken zijn ‘actief’: als u met de muis over een punt in de grafiek gaat, wordt de exacte waarde van dit punt getoond. Zo kunt u in de grafiek ook de waardes bekijken.

In de toekomst wordt deze ‘interactiviteit’ verder uitgebreid, waarbij bijvoorbeeld een deel van de grafiek uitvergroot kan worden.

Resultaat tabellen 

De tabellen met (soms meer uitgebreide) resultaten blijven bestaan. Om deze te zien moet u klikken op ‘Toon/verberg Tabel met Gegevens’ onder de grafiek. Weer verbergen kan zo ook.

Printen

We hebben er voor gekozen om de grafieken te maken met behulp van een javascript-uitbreiding. Hierdoor kunnen we de grafieken ‘interactief’ maken, zoals hierboven beschreven.

Maar helaas zit hier ook een nadeel aan vast.

De grafieken kunnen op dit moment niet geprint worden in Internet Explorer. Deze browser geeft vaak problemen voor ontwikkelaars van websites en dit is er een van.

De grafieken worden overigens via de nodige trucs wel goed weergegeven in de browser. De resultaten zijn dus gewoon goed te zien in de browser zelf.

Wij adviseren u – als u ook wilt printen – om een goede moderne browser zoals Google Chrome, Apple Safari of Firefox te gebruiken. De meeste goed gebouwde websites werken het beste in deze moderne browsers.

We hopen trouwens dat de problemen met Internet Explorer van tijdelijke aard zijn.

Voorbeelden

Enkele voorbeelden van berekeningen waar de resultaten nu als grafiek getoond worden: