Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
290 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 1 juli 2024.

Nieuwe website versie 2013 voor BerekenHet.nl25-07-2013

BerekenHet.nl versie 2013In de warme zomer van 2013 is versie 5 van BerekenHet.nl live gegaan. Na 13 jaar met inmiddels tegen de negen miljoen berekeningen per jaar was het tijd voor een nieuwe vormgeving met vooral verbeteringen voor gebruik van de site op een tablet.

Wat is er veranderd?

Beter bruikbaar op een tablet (en smartphone)

Onze eerste prioriteit bij de nieuwe versie van de website was om de site beter bruikbaar te maken op tablets. Daarom zijn er nu grotere knoppen, grotere letters, waar mogelijk keuzeknoppen i.p.v. uitklaplijsten, etc.

De site is versmald door het navigatie menu links te laten vervallen, waardoor er meer ruimte is voor de inhoud waar het om gaat. 

Als gevolg van dit alles is de site nu goed bruikbaar op een tablet, zonder dat er moet worden ingezoomd en te veel moet worden gescrold.

Gewijzigde navigatie

In plaats van het menu aan de linkerkant is er nu een navigatiebalk bovenin de website en hebben de meeste pagina’s tabbladen gekregen voor opsplitsen (dus ook korter maken) van de inhoud en het snel beschikbaar hebben van andere gerelateerde berekeningen, informatie en nieuws. 

De informatie is zo compleet per thema beschikbaar en in de nabije toekomst zullen we berekeningen en informatie die heel duidelijk bij elkaar horen hiermee nog duidelijker aan elkaar gaan ‘koppelen’.

Weergave van getallen

Om grotere getallen beter leesbaar te maken, toonden we grote getallen altijd al met punten tussen de duizendtallen. Dus ‘200.000’ in plaats van ‘200000’. Nu gebeurt dat ook meteen automatisch tijdens de invoer. Na elk cijfer wordt het getal meteen goed weergegeven. Het invoeren van grotere getallen wordt hierdoor nog makkelijker.

Zoeken met suggesties

De zoekfunctie is verbeterd. Er wordt breder gezocht en, zoals u inmiddels gewend bent bij Google en veel andere websites, worden er, tijdens het intypen van uw zoekopdracht, meteen suggesties gegeven waar u direct naar toe kunt gaan.

De zoekresultaten worden per soort op een tab weergegeven: berekeningen, informatie, nieuws of anders. De juiste berekening of informatie vinden is nu nog makkelijker.

Inleiding of meteen berekenen

De inleiding die vroeger altijd boven de berekening stond, staat nu op een aparte tab. Ideaal voor nieuwe en ervaren gebruikers. 

Gebruikt u de berekening voor de eerste keer, dan kunt u de inleiding lezen (vaak niet onverstandig) en ziet u ook meteen een voorbeeld hoe het resultaat van de berekening er uit komt te zien. U ziet daardoor nog sneller of dit de berekening is die u zoekt. Als u op de afbeelding klikt, wordt deze vergroot voor meer details.

Gebruikt u de berekening vaker, dan gaat u direct naar de berekening door te klikken op de tab ‘Zelf Berekenen’. U wordt dan niet eerst weer lastig gevallen met de inleiding en hoeft ook niet naar beneden moet scrollen.

En meer …

En dan zijn er nog vele kleinere verbeteringen. Verfraaiingen, handigheidjes, meer of minder zichtbaar. BerekenHet.nl is nu weer helemaal bij de tijd.