Zelf alles online berekenen

Al 24 jaar informatief en onafhankelijk.
290 rekentools en ruim 25.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 1 juli 2024.

Zorgverzekering vergelijker 2023

Wat is de beste zorgverzekering voor u?

Ieder jaar adverteerde ook wij voor een zorgvergelijker. Een hulpmiddel om een goede zorgverzekering te vinden voor een goede (meestal de laagste) prijs.

Dit jaar zijn we op zoek gegaan naar een vergelijker die ook de optie om bij je huidige verzekeraar te blijven goed ondersteunt. Dat is namelijk vaak ook een heel goede optie.

Maar helaas, die hebben we (nog) niet kunnen vinden. En dat is eigenlijk wel logisch ook, want alleen bij overstappen wordt er geld aan u verdient door de vergelijkers en alleen dat wordt dus gepromoot.
En daardoor blijven we met z’n allen maar ronddraaien in de vicieuze cirkel van marketing kosten maken voor nieuwe klanten en dit terugverdienen uit de premies van klanten.

 

Daarom geen actieve promotie meer voor een zorgverzekering vergelijker op BerekenHet.nl. Totdat we een initiatief vinden wat de optie ‘blijf bij uw huidige verzekering’ wel goed ondersteunt.

Twijfelt u of u moet overstappen? Neem dan het volgende mee in uw overweging:

  • Heeft u alleen een basisverzekering, dan is vooral de prijs van belang. Vergelijken heeft dan vaak zin.
  • Heeft u een uitgebreidere verzekering en past de aanvullende verzekering goed bij uw situatie, dan kan daar blijven een goede keuze zijn.
  • Bent u tevreden of juist ontevreden over de afhandeling, klantenservice, etc., neem dat dan ook mee in de afweging om wel of niet over te stappen.
  • Heeft u een natura, budget of combinatiepolis, die de voor u juiste zorgaanbieders (ziekenhuizen, klinieken, therapeuten, etc.) 100% vergoed, dan kan overstappen ook slechter uitpakken.

Bedenk ook dat u vaak weet wat u heeft, en het meestal een gok is wat u krijgt.
Eens in de vijf jaar uw zorgverzekering (en alle andere verzekeringen) goed tegen het licht houden, is natuurlijk altijd verstandig.

Zie ook de informatie hierover op WijzerInGeldzaken.