Zelf alles online berekenen

Al 19 jaar, met 211 rekentools en ruim 17.000.000 berekeningen per jaar.
Bijgewerkt voor 1 juli 2019

Box 1 belastingdruk berekenen

Klik op de gewenste ster:

 

Beoordeling: 9.7/10 (6x)

Hoeveel belasting betaalt u over (de top van) uw inkomen?

Box 1 belastingdruk berekenen

Vanaf 2013 zijn de arbeidskorting en algemene heffingskorting steeds sterker inkomensafhankelijk geworden. Bij een hoger inkomen krijgt u minder heffingskorting, dus minder korting op de te betalen belasting. Feitelijk betaalt u hierdoor meer belasting dan alleen het percentage van de box 1 tarieven.

Bijtellingen, zoals de auto van de zaak, maken dit erger. Aftrekposten, zoals de hypotheekrenteaftrek, werken hierdoor sterker in uw voordeel.

Met deze rekentool kunt u berekenen hoeveel belasting u betaalt over uw inkomen, of de top van uw inkomen. Door te kijken naar de top van uw inkomen kunt u goed zien wat de invloed van meer of minder inkomen, bijvoorbeeld door meer of minder te gaan werken, voor uw betekent.

De berekening berekent de te betalen belasting en toont dit ook in een grafiek ten opzichte van andere inkomens.

Resultaten

45,3%
  1. In de berekening van de belastingdruk zijn naast de box 1 belastingtarieven ook de inkomensafhankelijke arbeidskorting en algemene heffingskorting meegenomen.
150.000
150.000

even geduld a.u.b.
 
de grafiek wordt gemaakt

Ingevoerde gegevens

2019
150.000
0 per jaar
nee
nee
0
het gehele inkomen
Deze berekening en informatie is niet bedoeld om professioneel (financieel) advies te vervangen. Raadpleeg voor financieel advies altijd een adviseur met een Wft-vergunning, een accountant of fiscalist. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van beslissingen op basis van deze berekeningen en/of informatie.

Meer berekenen

Er zijn in totaal 41 rekentools voor Werk, Inkomen & Ontslag.

Ga naar alle werk & inkomen berekeningen.

Extra informatie