Zelf alles online berekenen

Al 20 jaar, met 213 rekentools en ruim 20 miljoen berekeningen per jaar. Informatief en onafhankelijk.
Geheel bijgewerkt voor 2020

Box 1 belastingdruk berekenen

Klik op de gewenste ster:

 

Beoordeling: 9.0/10 (8x)

Hoe hoog is de belastingdruk in box 1?
Hoeveel belasting betaalt u over de top van uw inkomen?

Box 1 belastingdruk berekenen

De arbeidskorting en algemene heffingskorting zijn inkomensafhankelijk. Bij een hoger inkomen krijgt u minder heffingskorting, dus minder korting op de te betalen belasting. Feitelijk betaalt u hierdoor meer belasting dan alleen het percentage van de box 1 tarieven.

Bijtellingen, zoals de auto van de zaak, maken dit erger. Aftrekposten, zoals de hypotheekrenteaftrek, werken in uw voordeel.

Met deze berekening kunt u berekenen hoeveel belasting u betaalt over uw totale inkomen, of de top van uw inkomen. Door te kijken naar de top van uw inkomen kunt u goed zien wat de invloed van meer of minder inkomen, bijvoorbeeld door meer of minder te gaan werken, voor uw betekent.

De rekentool berekent de te betalen belasting en toont dit ook in een grafiek ten opzichte van andere inkomens.

Resultaten

45,3%
  1. In de berekening van de belastingdruk zijn naast de box 1 belastingtarieven ook de inkomensafhankelijke arbeidskorting en algemene heffingskorting meegenomen.
150.000
150.000

even geduld a.u.b.
 
de grafiek wordt gemaakt

Ingevoerde gegevens

2019
150.000
0 per jaar
nee
nee
0
het gehele inkomen
Deze berekening en informatie is niet bedoeld om professioneel (financieel) advies te vervangen. Raadpleeg voor financieel advies altijd een adviseur met een Wft-vergunning, een accountant of fiscalist. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van beslissingen op basis van deze berekeningen en/of informatie.

Meer berekenen

Er zijn in totaal 42 rekentools voor Werk, Inkomen & Ontslag.

Extra informatie