Zelf alles online berekenen

Al 21 jaar informatief en onafhankelijk.
232 rekentools en ruim 22.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2021.

Vastgoed rendement uit woning verhuren

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.3/10 (23x)

Welk rendement kunt u behalen met investeren in vastgoed door het verhuren van een woning?

Beleggen in vastgoed door particulieren heeft een enorme vlucht genomen. De laatste jaren is circa 10% van de verkochte woningen een beleggingspand.

Met deze rekentool kunt u zelf berekenen welk rendement u maakt als u een huis als beleggingspand koopt en het dan gaat verhuren.

In de berekening kan een gedeeltelijke financiering met een hypotheek meegenomen worden. Door de hefboomwerking zal daarmee het rendement op uw eigen geld vaak groter worden. Met de rekentool maximale verhuurhypotheek is te berekenen hoeveel u als particulier globaal kunt lenen voor een beleggingspand.

Naast het rendement op het zelf geïnvesteerde geld, worden ook de – in de vastgoedwereld veel gebruikte – bruto aanvangsrendement (BAR), netto aanvangsrendement (NAR) en de cashflow berekend.

 

NB De berekening houdt geen rekening met inflatie.
En naast het rendement uit de verhuur van het huis, zal de woning ook in waarde stijgen (of dalen). Dit is ook niet meegenomen in de berekening. Via onze rekentool ontwikkeling huizenprijzen kunt u zien hoe deze stijging of daling in het verleden was.

Zelf berekenen

Er zijn in totaal 22 rekentools voor Sparen & Beleggen.

Extra informatie