Zelf alles online berekenen

Al 21 jaar informatief en onafhankelijk.
232 rekentools en ruim 22.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2021.

Transitievergoeding berekenen

Wat anderen vinden:

 

Beoordeling: 8.3/10 (250x)

Op welke transitievergoeding heeft u recht bij uw ontslag?

Bij ontslag heeft u recht op een transitievergoeding (voorheen ontslagvergoeding). Per 2020 gelden er nieuwe rekenregels voor de transitievergoeding als onderdeel van de Wet Arbeidsmarkt in balans (WAB) .

Met deze rekentool kunt u de transitievergoeding berekenen met, naar keuze, de oude of nieuwe wetgeving.

Bij de oude wetgeving heeft u pas recht op een ontslagvergoeding als u ergens minimaal 2 jaar gewerkt heeft. Bij de nieuwe wetgeving vanaf dag één.

De verhoging van de vergoeding na het tiende dienstjaar vervalt in de nieuwe regeling. De overgangsregeling voor 50-plussers zou ook in de oude regeling per 1-1-2020 komen te vervallen.

Doel van deze wijzigingen is om het ontslag van mensen die ergens korter werken, zoals flexwerkers, minder aantrekkelijk te maken ten op zichten van mensen die al langer een vast contract hebben.

 

Is het ontslag ernstig verwijtbaar aan uw werkgever, dan kan de rechter een ontslagvergoeding vaststellen die hoger is dan de transitievergoeding.

Als uw ontslag het gevolg is van ernstig verwijtbaar handelen van uzelf, of uw werkgever in financiële problemen zit, heeft u meestal geen recht op een ontslagvergoeding.

 

Zelf berekenen

Er zijn in totaal 52 rekentools voor Werk, Inkomen & Ontslag.

Extra informatie