Zelf alles online berekenen

Al 21 jaar informatief en onafhankelijk.
232 rekentools en ruim 22.000.000 berekeningen per jaar.
Geheel bijgewerkt voor 2021.

Berekenen - Geld lenen & Financiering

Lenen, Financiering & Krediet

 

Gemiddelde beoordeling:
8.3/10 (1172x)

[INSERT-CONTENT]

Met onderstaande 15 rekentools kunt u zelf alles berekenen over geld lenen. Gebruik bovenstaand filter of onderstaande inhoudsopgave om de gewenste rekentool(s) sneller te vinden.

[anchor-index]

Hoeveel geld kunt u lenen?

Als u geld wilt lenen, weet u meestal wel hoeveel geld u nodig heeft. De vraag die dan wel speelt, is: hoeveel geld kunt u lenen?

Om te voorkomen dat mensen te veel geld lenen, is er een gedragscode voor consumptief krediet. Hierin is onder andere vastgelegd hoe berekend moet worden hoeveel geld u maximaal kunt lenen, zonder dat u daardoor in de financiële problemen komt:

[tk-promo “lenen-en-krediet/maximale-lening”]

Ook kunt u berekenen hoeveel geld u kunt lenen als u weet hoeveel geld u per maand kunt betalen voor het aflossen van de lening:

[tk-promo “lenen-en-krediet/hoogte-lening”]

Goedkoper lenen – wat kost geld lenen?

Geld lenen kost natuurlijk geld. U betaalt immers rente voor het geleende geld. Gebruik deze twee rekentools om te berekenen wat u per maand gaat betalen voor uw lening, of als u dat al weet, hoeveel rente u betaald voor uw lening:

[tk-promo “lenen-en-krediet/maandbedrag-aflossen-lening”]

[tk-promo “lenen-en-krediet/rente-lening”]

Hoe duur of goedkoop geld lenen is, is afhankelijk van de rente die u betaalt en hoelang de lening loopt. Met deze berekeningen kunt u berekenen welke lening het goedkoopste is:

[tk-promo “lenen-en-krediet/goedkoper-doorlopend-krediet”]

[tk-promo “lenen-en-krediet/persoonlijke-lening-vergelijken”] 

De AFM waarschuwt: geld lenen kost geld! Hoeveel geld een lening in totaal kost, kunt u hier berekenen:

[tk-promo “lenen-en-krediet/geld-lenen-kost-geld”]

Aflossen en wanneer is uw schuld afbetaald?

Als u geld leent, wilt u dit meestal zo snel mogelijk terugbetalen. Omdat lenen geld kost, is dat verstandig. Hoe korter de lening loopt, hoe goedkoper u uit bent.

Bereken met onderstaande twee rekentools hoelang een lening loopt en hoe het maandbedrag is opgebouwd uit rente en aflossing:

[tk-promo “lenen-en-krediet/looptijd-aflossing-lening”]

[tk-promo “lenen-en-krediet/geld-lenen-aflossingstermijnen”]

Bovenstaande berekeningen gaan er vanuit dat u de lening op de gebruikelijke manier (annuïtair) aflost. Als u niet aflost, of niet altijd hetzelfde maandbedrag betaalt, gebruik dan onderstaande rekentools om te zien hoe uw schlud oploopt of is na één of meerdere aflossingen:

[tk-promo “lenen-en-krediet/toename-schuld-lening”]

[tk-promo “lenen-en-krediet/lening-aflossen-restschuld”]

Financial lease en kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling is een vorm van geld lenen die al langere tijd bestaat. Postorderbedrijven zijn er groot mee geworden. Nieuwer voor de particuliere markt is financial lease. Ook dit is een vorm van geld lenen. U betaalt eerst maandelijks een overeengekomen leasetermijn en aan het einde van de looptijd een slottermijn:

[tk-promo “lenen-en-krediet/rente-financial-lease”]

[tk-promo “lenen-en-krediet/leasetermijn-financial-lease”]

Voor kopen op afbetaling kunt u berekenen wat dit u kost en hoeveel rente u betaalt:

[tk-promo “lenen-en-krediet/kopen-op-afbetaling”]

Studiefinanciering

Samen met een aantal ex-studenten hebben we een studiefinanciering rekentool ontwikkeld. Hiermee kunnen verschillende opties bij het terugbetalen van de studielening doorgerekend en vergeleken worden:

[tk-promo “lenen-en-krediet/studiefinanciering-terugbetalen”]

Lenen met een woning als onderpand

Als u geld wilt lenen voor het kopen en/of verbouwen van een woning, of wilt lenen met uw huis als onderpand, hebben we 47 verschillende rekentools voor hypotheken.

Daar vindt u ook een rekentools voor een opeethypotheek ofwel krediethypotheek. U leent dan geld, meestal om op latere leeftijd van te leven, met als onderpand de (over)waarde van uw huis. Deze lening wordt dan afgelost bij verkoop van het huis.