Klik op de gewenste ster:

 

Beoordeling: 6.9/10 (39x)

Huurtoeslag

Bereken de mogelijke huurtoeslag

Iedereen in Nederland heeft recht op een goede en betaalbare woning. Met de huurtoeslag (voorheen huursubsidie) kunt u in een passende woonruimte wonen, dat wil zeggen: niet duurder dan nodig is en passend bij uw situatie.

Huurtoeslag vraagt u aan voor uzelf en voor uw eventuele partner en medebewoners. Wilt u weten of u huurtoeslag kunt krijgen en hoeveel? Dan kunt u een proef-berekening maken.

De proef-berekening huurtoeslag is alleen geschikt als u 18 jaar of ouder bent.

Als er in uw huishouding voor de inkomstenbelasting sprake is van voordeel uit sparen en beleggen, komt u niet in aanmerking voor huurtoeslag. Dit voordeel uit sparen en beleggen kan van uzelf als aanvrager van huurtoeslag zijn, van uw toeslagpartner en van uw medebewoner(s). U heeft geen voordeel uit sparen en beleggen als uw vermogen beneden het heffingvrije vermogen blijft.
Let op!: Vanaf 2007 gelden de vrijstellingen in box 3 voor maatschappelijke beleggingen en beleggingen in durfkapitaal niet meer voor de huurtoeslag. Maatschappelijke beleggingen en beleggingen in durfkapitaal verhogen dus vanaf 2007 uw vermogen.

Als u een partner of andere medebewoner heeft, krijgt u ook vragen over hem of haar.

.

Bron: Belastingdienst

Berekeningen in dit thema

Informatie in dit thema